Revizijom web sajta dobijate jasnu sliku integriteta veb lokacije. Pronalaze se one tačke koje bi trebalo optimizovati da budete bolje rangirani na Googlu, da imate bolji organski saobraćaj i povećate vidljivost.

Možete i sami da uradite reviziju veb lokacije, ali pomoć iskusnog stručnjaka je od presudne važnosti ako se govori o uspešnom načinu revizije i poboljšanju performansi vaše veb stranice na najefikasniji način. Tokom obavljanja revizije vebmaster prikuplja podatke pomoću različitih alata koji pretražuju veb lokaciju i daju uvid o tehničkom SEO, a takođe i preko Google Search Console-a, Google Analitics.

Pokretanjem postupka revizije prvo na šta vebmaster obraća pažnju je tehnički SEO. On proverava da li su sve stranice sajta dostupne pretraživačima i posetiocima, prilagođava primarnu adresu i preusmerava druge, proverava Robots.tkt datoteku, pregledava HTTP statusne kodove, proverava brzinu učitavanja stranice itd.

Zatim nastavlja na reviziju stranice: podatke o URL-ovima, naslovima, sadržaju, slikama, ključnim rečima, duplikatima sadržaja itd. Kasnije radi na upotrebljivosti veb stranica i povratnim vezama. Što se tiče povratnih veza, važno je imati na umu da 1 kvalitetna povratna veza (sa visokim rangom poznatih veb lokacija) može da nadmaši hiljadu povratnih veza bez autoriteta. Poverenje jedan od bitnih faktora na Vorld Vide Vebu, posebna pažnja se posvećuje pouzdanosti veb stranice (osiguravanje da veb lokacija ne sadrži neželjenu poštu, malvare itd.)

Svi gore navedeni koraci samo su kratak opis revizije veb stranice. Ako ste u nedoumici da li vam je potreban iskusni vebmaster da biste kvalitetno sproveli računa, trebalo bi da uzmete u obzir da iskusni vebmaster zna sve zamke optimizacije, kao i „tajne“ i najefikasnije načine SEO i poslovnog rasta .