U početku nekoliko kompanija je kontrolisalo kako komuniciramo na internetu. Sa porastom popularnosti društvenih medija to se promenilo. Kako najbolje definisati šta su društveni mediji i šta znači plasirati biznis na te kanale.

Društveni mediji su online platforma koja omogućava pojedincima i kompanijama da komuniciraju i dele informacije javno ili privatno. Pojam društvenih mreža koristiti se za opisivanje različitih medija koji su namenjeni za interakciju korisnika.

Na primer, Yammer je alat za komunikaciju koji se koriste za internu povezanost zaposlenih u kompaniji. Pinterest je velika platforma koja se pretežno koriste za razmenu slika. Ono što online prostor čini društvenom mrežom je postojanje aktivne zajednice na kojoj korisnici razgovaraju.

 

Šta je marketing na društvenim mrežama?

Marketing društvenih medija je proces korišćenja tih kanala kako bi se došlo do ciljne publike pomoću relevantnih informacija, promocija, izgradnjom poverenja, interakcijom i prodajom. Vrhunski restoran koji deli recepte kako pravi svoja najbolja jela na svojoj Facebook stranici je vid marketinga na društvenih medijima. General Electric oglašavanjem na LinkedIn-u kako bi promovisao svoju kulturu poslovanja želi da privuče više aplikanata. Ove kompanije koriste društvene kanale da privuku pažnju, pošalju poruku, promovišu svoje proizvode ili usluge.

Marketing na društvenim medijima je prilika da dođete do ogromne publike. Prema statistikama, danas ima skoro dve milijarde korisnika na društvenim medijima. Premeštaj na marketing na društvenih mrežama sa tradicionalnog marketinga nije učinjen preko noći. To se desilo kada su ovi mediji nastali kao deo evolucije komunikacije na Internetu.

Kako su tehnologije napredovale, veb-lokacije poput AOL, MySpace omogućili su korisnicima međusobnu komunikaciju. Sledeći talas je došao nastankom Facebooka, Tvitter-a, Instagrama koji su omogućavali korisnicima da komuniciraju međusobno, kao i da omoguće potrošačima da lakše dođu do preduzeća.

Konačno, komuniciranje putem interneta pomoću društvenih medija postalo je dijalog koji je koristan i potrošačima i brendovima. Korisnici lakše dolaze do organizacija koje su im važne.

 

Zašto investirati u marketing na društvenim medijima?

Društveni mediji mogu smanjiti troškove, povećati vidljivost marketinških kampanja i koordinirati vašim porukama. Ovi mediji će se razvijati i u budućnosti, i jedno je sigurno da gde god postoje online zajednice u kojima potrošači komuniciraju i provode vreme, tu će marketeri pokušavati da pridobiju njihovu pažnju.

Zašto se fokusiranje na marketing društvenih medija isplati za vaše poslovanje? Vaša publika je već aktivna barem na jednom socijalnoj mreži, a vi imate priliku da je kontaktirate.

Društveni mediji su mesto gde klijenti provode vreme i pružaju informacije o tome ko su, gde žive. Marketinške kampanje su uspešnije kada su podržane dobrim informacijama. Imate mogućnost da ciljate demografske podatke koje želite, sa pravim porukama ili oglasima, na osnovu podataka koje su korisnici dali o sebi.

Jedan od glavnih razloga zašto su društveni mediji efikasni u postizanju ciljeva vaše kompanije je to što je vaša komunikacija sa potrošačima personalizovana. Pored podataka i publike, ovi mediji su daleko isplativiji od drugih oblika marketinga.

Možete da dostignete hiljadu ljudi na društvenim medijima za mali deo troškova koje imate za TV spot ili bilbord. Za razliku od tradicionalnog oglašavanja, možete znati da li je vaša poruka bila korisna pomoću analitike. To ne znači da je marketing na drugim kanalima beskoristan. U stvari, vaši reklamni nastup će biti potpun kada koordinirate sve kanale preko društvenih medija, e-pošte, marketinga na pretraživačima i još mnogo toga.

Korišćenje društvenih medija za plasiranje poslovanja je stalan proces. Ako vaša organizacija koristiti ove kanale sa svrhom, moći ćete da prenesete svoj marketing na nove visine.